Duo Matinier & Seddiki

19/02
22:30 – 23:20

De “Off” van FestiVita!

Rivages

Dit atypische duo met grote gevoeligheid laat ons kennis maken met een onverwachte benadering van oude muziek. Hun bluesy-jazzy-latino improvisaties voeren ons mee naar een zeer persoonlijk universum, op de oevers van de barokmuziek. Naast hun verbijsterende virtuositeit, getuigen hun arrangementen van een perfecte balans, een steeds wisselend harmonisch onderzoek en een grote muzikale schoonheid.

Jean-Louis Matinier accordeon
Kevin Seddiki gitaar & drums

Biografieën

 

Jean-Louis Matinier

Deze eclectische muzikant, geboren in 1963 en met een klassieke achtergrond, verdeelt zijn tijd tussen geïmproviseerde muziek, jazz en chanson. Als improvisator en performer hebben twee decennia van muzikale avonturen in de vorm van creaties en tournees hem naar de grootste Europese en internationale festivals gevoerd. Al vele jaren is accordeonist Jean-Louis Matinier zowel discreet als creatief aanwezig op belangrijke opnamen van artiesten die emblematisch zijn voor het platenlabel ECM: hij is te horen in de groepen van Anouar Brahem (Le pas du chat noir; Le voyage de Sahar), Louis Sclavis (Dans la nuit) of François Couturier (Nostalghia; Tarkovsky Quartet), en ook in een duo met Marco Ambrosini (Inventio). Hij was ook meer dan 10 jaar de accordeonist van Juliette Greco, en is met haar op verschillende albums verschenen.

 

Kevin Seddiki

Gitarist, componist en percussionist, Kevin Seddiki begon met het leren van de klassieke gitaar, en won een prijs aan de CNR in Straatsburg in de klas van de Argentijnse meester Pablo Marquez. Al vroeg werd hij aangetrokken door de vele horizonten die de gitaar bood en ontmoette en speelde hij met musici uit verschillende culturen: Zuid-Amerikanen, Indiërs, jazzmusici, barokmusici en vele anderen… In het bijzonder herinnert men zich de Argentijnse bandoneonist Dino Saluzzi, de Iraanse percussionisten bij de Chemirani familie, de gitaristen Al di Meola en Philip Catherine, maar ook het Voce Quartet, Vincent Segal, of de Griekse musici Harris Lambrakis, Stelios Petrakis en Maria Simoglou. De ontmoeting met Jean-Louis Matinier lag voor de hand. Een voorliefde voor geluid, ruimte, ritme en poëzie. En vooral, om verder te denken en te dromen over instrumenten en hun mogelijke “reflexen”. In 2019 nemen ze als duo hun eerste album Rivages op voor het platenlabel ECM.