Les Timbres

20/02
11:30 – 12:30

“Jong publiek” concert

Sneeuwwitje en de zeven noten (concert in het Frans)

Werken van Jean-Sébastien Bach (1685-1750), Jean-Philippe Rameau (1683-1764), Georg Philipp Telemann (1681-1767) en François Couperin (1668-1733)

Door haar stiefmoeder uit het koninklijk paleis van haar vader gejaagd, ontdekt Sneeuwwitje samen met de zeven dwergen de magie van de zeven noten. Elk van hen vertelt haar het verhaal van zijn noot en zijn leven, de oorzaken van zijn karakter en zijn kleur, als zovele kleine legenden die alle noten van de toonladder doen klinken…

Elke dwerg wordt gekoppeld aan een toonaard, met gebruik van de werken van drie illustere componisten: Règles de Composition van Marc-Antoine Charpentier (1636-1704), Das Neu-eröffnete Orchestre van Johann Mattheson (1681-1764), en Ideen zu einer Ästhetik der Tonkunst van Christian Friedrich Daniel Schubart (1739-1791).

Céline Barbarin komediant
Mathilde Vialle dessus de viole
Myriam Rignol viola da gamba
Julien Wolfs klavecimbel

Biografie

Bekroond met twee Diapasons d’or bij hun eerste opnames (Pièces de Clavecin en Concerts van Rameau en Les Concerts Royaux van Couperin), Les Timbres zijn uitgegroeid tot een toonaangevend ensemble in 17e en 18e eeuwse kamermuziek. Winnaars van de internationale wedstrijd van Brugge, Yoko Kawakubo (viool), Myriam Rignol (viola da gamba) en Julien Wolfs (klavecimbel) vormen een trio waarvan de muzikale en menselijke verstrengeling een unieke klank creëert. Hoewel triomuziek de basis vormt van hun artistiek project, worden zij regelmatig bijgestaan door zangers zoals Marc Mauillon, instrumentalisten, dansers, acteurs, enz., met wie zij projecten delen die onderzoek, creatie en overdracht combineren – altijd in een kamermuzikale geest. Uitgenodigd door de meest prestigieuze Europese zalen, hebben zij een bijzondere band met Japan gesmeed (tweejaarlijkse tournees). Na zes jaar (2013-2019) op het festival Musique et Mémoire (Haute-Saône), starten ze een nieuwe residentie op het festival Bach en Combrailles.