Lieven Baert

19/02
20:00 – 21:45

Renaissancebal

Het orkest van studenten oude muziek van het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel zal u doen dansen onder leiding van meester Lieven Baert en zijn gekostumeerde dansers met in historische choreografie.

Tijdens dit gezellige moment, onder de grote kroonluchters van de Salle des Caryatides, waant u zich op het jaarlijkse grote bal aan het hof van de aartshertogen Albert en Isabella!

Lieven Baert choreografie & dans
Chris Vandooren, Joséphine Schreiber, Susanne Janning & Andrea Streilein dans

Studentenorkest van het Koninklijk Conservatorium van Brussel, afdeling ‘oude muziek’:
Barnabé Balmelle, Peter Chorkov, Marie Cogels, Maureen De Smet,
Grégoire Franco, Joseph Klemperer, Olivier Lalau & Lysianne Vincent fluiten
Enesh Dzhanykova, DeboraTravaini, Thomas Van Binsbergen & Cecilia Rezával violen
Marina Marcos Aguayo, Cornelia Zambilla & Aurélie Wenzel altviolen
Sanna Gillerfors & Lila Granieri bas viool
Teresa Madeira 5-snarige viool
Laura Pok & Thomas Baeté leraren

Biografie

Lieven Baert is professioneel choreograaf, dansleraar, uitvoerder en theaterregisseur. Tijdens zijn 30-jarige carrière heeft hij gedanst, gechoreografeerd en oude dansproducties geregisseerd in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Japan, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten. Hij was gastprofessor aan de Universiteit van Stockholm, Stanford University in de Verenigde Staten en doceert sinds 2003 historische dans aan de Universiteit van Madrid Re Juan Carlos. Sinds 1997 is hij de choreograaf van de Landshuter Hochzeit 1475, het grootste historische festival van Duitsland. Sinds 2003 is hij ook de vaste regisseur van het Brussels Operetta Theatre. Hij werkt ook aan sensibiliserings- en jongerenprogramma’s voor de Koninklijke Balletschool van België en de Koninklijke Opera van Vlaanderen.