“Banquet-qu’on-sert”

19/02
12:00-14:30

Herbeleef de sfeer van een maaltijd ten tijde van Charles Burney in woorden en muziek.

Een Italiaans menu uit de 18de eeuw, samengesteld door onze musicoloog Marc Vanscheeuwijck en chef Thierry Lefevre :

  1. Gli antipasti – aperitivo
  2. Il primo : Orecchiette al cavolfiore, aglio ed acciughe
  3. Il secondo & contorni : pollo arrosto, aglio e limone – patate al forno – insalata calabrese
  4. Il dolce : Torta al limone con meringa
  5. Il caffè : caffè napoletano & digestivo
aperitief (inbegrepen in de toegangsprijs) :
  • Prosecco Bosco del Merlo 
wijnen (barservice) :
  • La Torre, Chardonnay Bianco Salento IGP
  • Vigna Frederico II, Primitivo de Manduria DOP

3 muzikale interventies door Première-ensembles :

  • l’Archipel
  • Praticca di musica
  • Ayeres Extemporae

1 acteurs: Bruno Georis (FR)
Ceremoniemeester: François Van Eeckhaute (FR-NL)
Presentatie van het menu en de “Grand Tour européen” : Marc Vanscheeuwijck (FR-NL)
Algemeen ontwerp: Michel Keustermans