Banquet-qu’on-sert

Zondag 23 februari
12:00

festivita-banquet
©Malou Van den Heuvel
©Malou Van den Heuvel

Herbeleef de sfeer van een Venetiaans banket uit de barokperiode, gekruid met optredens van acteur Bruno Georis en muzikale interventies door de laureaten van het concours Première.

Het 18e-eeuws Venetiaans menu wordt samengesteld door onze musicoloog Marc Vanscheeuwijck en chef-kok Thierry Lefevre.

Menu:

ANTIPASTI :

Spritz (origineel recept)
Baccalà conzo (baccala met olijfolie en citroen) 
Crostoni ai funghi (Polenta toast met champignons)
Radicio all’asiago (gegrilde roodlof in fondu met Asiago (kaas))

 PRIMO :

Pasta e fasoi alla veneta (pastasoep met witte bonen op Venetiaanse wijze)

 SECONDI :

Faraona arrosta con mele e castagne (geroosterde parelhoen met appel en kastanjes) 
o
Baccalà al sedano rapa (kabeljauw met knolselder en Grana Padano)
o
Finocchi al latte stufati (venkel voorgekookt met melk en Grana Padano)

Elk gerecht wordt geserveerd met rozemarijnaardappeltjes

 DOLCI :

Tiramisù alla Trevigiana (Tiramisu naar een recept uit Treviso)

 CAFFE:

Caffè alla napoletana (koffie op Napolitaanse wijze) 

 Wijnen: 

Pinot Grigio D.O.C. Venezie, Paladin,  2023 (wit)
Valpolicella D.O.C. Valpantena, Cantine Bertani, 2022 (rood)

Tarief:
75€

BOEKINGEN SLUITEN OP 19 FEBRUARI OM MIDDERNACHT!