Avant-Première, Saints Michel et Gudule

Kathedraal van Brussel
Zaterdag 10 februari 2024
11:00
SOLD OUT!

Wanneer FestiVita! en het Conservatoire royal de Bruxelles de archieven van de Kathedraal opnieuw bezoeken
Werken van o.a. Bull, Kempis, Fiocco en van Helmont

Voor het concert ‘Avant-Première’ haalt FestiVita! alles uit de kast door de afdeling oude muziek uit te nodigen van het Conservatoire royal de Bruxelles, dat dit jaar zijn 20ste verjaardag viert. Een unieke gelegenheid om te feesten met muziek!

Hiervoor neemt FestiVita haar intrek in de prachtige kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele,  op een boogscheut van de Cercle Gaulois. De klank van drie orkesten met docenten, studenten en alumni, zal er resoneren met de muziek, die in de 17e en 18e eeuw gehoord werd in deze Brusselse kathedraal.

Met de grote orgels, bespeeld door Bernard Foccroulle en in de geest van het Cori Spezatti, voeren de verschillende consortia een dialoog  met de muziek van vroeg 17e-eeuwse componisten zoals Peter Cornet, John Bull, Peter Philips, Pedro Ruimonte en Nicolaus à Kempis.  Daarna volgt muziek van achttiende-eeuwse koordirigenten als Joseph-Hector Fiocco, Ignace Vitzthumb en Charles-Joseph van Helmont.

Het concert wordt afgesloten met een indrukwekkend Gloria voor dubbelkoor  van Charles-Joseph van Helmont, onder leiding van Guy Van Waas.

Mis de unieke kans niet om deze muziek ‘in situ’ te horen, in de prachtige omgeving waar ze werd bedacht, gecomponeerd, gespeeld en beluisterd…

Docenten, studenten en alumni van de
Afdeling Oude Muziek van het Conservatoire royal de Bruxelles