Duo Niepold-Cutting

Zaterdag 17 februari
22:45

©L. Boussauw

Les Cœurs Tendres

Van Purcell tot Brel

Is er een verband tussen Northumbria, het Brouckèreplein en de Antwerpse Kempen? 

‘Les cœurs tendres’ is een verbluffend programma, dat muziek van de meest uiteenlopende oorsprong en uit de meest uiteenlopende periodes samenbrengt.

En toch…

‘ Er zijn mensen met een hart dat zo groot is dat je binnen kunt komen zonder te kloppen’…

De melodist en de improvisator nemen je mee op een reis door de eeuwen heen, met het gedeelde plezier om pure lijnen te laten klinken. Ze maken ze zich eigen in alle eenvoud, ontwikkelen ze met gulheid en humor. Een liefde voor een bepaalde klank, een zekere nostalgie.

Naast hun eerste album bieden Anne Niepold en Andy Cutting dit gloednieuwe project aan, dat een kleurrijke lappendeken weeft tussen zogenaamde oude muziek en hedendaagse muziek.

Een concert waar Purcell in een oogwenk schouder aan schouder staat met Brel.

Anne Niepold, diatonische accordeon
Andy Cutting, diatonische accordeon

©J. Pohl

Biografieën

Duo Niepold-Cutting

Het NIEPOLD CUTTING DUO brengt twee geweldige muzikanten en vrienden samen. Twee sterke koppen in de kleine wereld van de diatonische accordeon. Een ontmoeting om uit te dagen, te inspireren. Om te resoneren met de intelligentie en ondeugendheid van hun respectievelijke werelden. Omdat bals om te luisteren zijn en concerten om te dansen. Omdat de accordeon niet ouderwets is. Omdat de wereld absoluut een mix nodig heeft. Omdat er stijlen zijn, maar vooral DE muziek.

ANNE NIEPOLD (BE) heeft altijd de voorkeur gegeven aan originaliteit boven de conventies rond de diatonische accordeon. Door nooit te aarzelen om de accordeon uit zijn comfortzone te halen, heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de huidige status van de accordéon als instrument ‘op zich’. Ze temt muziek met nieuwsgierigheid en energie, met vrijheid, altijd…

ANDY CUTTING (UK) is een levende legende. Hij is drievoudig winnaar van BBC Radio ‘s prestigieuze prijs voor Folk Musician of the Year en zijn onmiskenbare stijl is onmiddellijk herkenbaar. Zijn spel, een mix van Engels erfgoed en moderne traditie, wordt gekenmerkt door sterke melodieën en een kenmerkend gebruik van de blaasbalg. Een stille kracht…