Renaissancebal

Zaterdag 17 februari
20:30

©Malou Van den Heuvel
©Malou Van den Heuvel

De Sonadori, begeleid door studenten oude muziek van het Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles, laten je dansen op historische choreografieën onder leiding van meester Lieven Baert en zijn gekostumeerde dansers.

Tijdens dit gezellige moment, onder de grote kroonluchters van de Salle des Caryatides, waan je je op het jaarlijkse Grand Bal aan het hof van de aartshertogen Albert en Isabelle!

Lieven Baert choregraphie & dans

Les Sonadori
Odile Edouard, soprano de violon
Nicolas Sansarlat, contralto de violon
Alain Gervreau, ténor de violon
Sarah van Oudenhove, bassetto de violon
Hervé Douchy, basse de violon
Pascale Boquet, luth

Leerlingen van het Conservatoire royal de Bruxelles,
afdeling Oude Muziek onder leiding van Laura Pok

©Malou Van den Heuvel
©Malou Van den Heuvel

Biografiëen

Lieven Baert

Lieven Baert is professioneel choreograaf, dansdocent, performer en theaterregisseur. Tijdens zijn 30-jarige carrière danste, choreografeerde en regisseerde hij oude dansprodukties in Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, Japan, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten. Hij was gastprofessor aan de Universiteit van Stockholm en Stanford University in de Verenigde Staten en doceert sinds 2003 historische dans aan de Universiteit van Madrid Rey Juan Carlos. Sinds 1997 is hij de choreograaf van Landshuter Hochzeit 1475, het grootste historisch festival van Duitsland. Sinds 2003 is hij ook de vaste directeur van het Brusselse Operettentheater. Bovendien werkt hij aan outreach- en jeugdprogramma’s voor de Koninklijke Balletschool van België en de Koninklijke Vlaamse Opera.

©Elisabeth Douchy

Les Sonadori

De Sonadori is een ensemble van vijf of zes violen van verschillende grootte,  en biedt een breed, diep en helder klankuniversum, uniek in de hedendaagse muziekwereld, de vrucht van de samenwerking met vier gespecialiseerde vioolbouwers en twee strijkstokkenbouwers, en het doctoraat in de kunsten van Alain Gervreau (nov. 2014).

Het brengt een groep 16e-eeuwse violen weer tot leven in concerten, bals, processies met profane muziek (dansen, ricercares, madrigalen) of religieuze muziek (motetten).

De Sonadori namen al deel aan de volgende festivals: Saintes, Sablé-sur-Sarthe, Musique et Mémoire, Pontoise, Toulouse les orgues, “Mons 2015”, Arques-la-Bataille, Rencontres musicales de Vézelay, Musicales en Auxois, de concerten van St.  Germain (Genève), Musiques aux Cordeliers (Dijon), Orgue en Ville (Besançon), Les Mélodies des Causses, La reverdie (Sens), Montceau-les-Mines, Condé sur l’Escault, St. Omer.

De musici, van wie er drie lesgeven aan vooraanstaande conservatoria in Europa, geven improvisatieworkshops (aan conservatoria in Ambronay, Metz, Carpentras, Haut Jura, St. Omer en Avignon) en organiseren conferenties en ontmoetingen met het publiek.