PREMIERE – OPROEP VOOR PROJECTEN

In het kader van de volgende editie lanceert FestiVita! Brussels Early Music Festival een nieuw concept “Première”: vijf geselecteerde groepen zullen deelnemen aan het festivalprogramma van 18 en 19 februari 2023.

Selectiecriteria:

Line-up: zangers en/of historische instrumenten in solo, duo, trio of kwartet.

Er zullen 3 klavierinstrumenten ter beschikking gesteld worden (klavecimbel, positief orgel, pianoforte).

Leeftijd: tot 35 jaar

Optredens:

Concert: zaterdag 18 februari 2023 ’s namiddag: 30 minuten voor de totale voorstelling inclusief 5 minuten mondelinge presentatie in het FR, NL of EN.

Maaltijdconcert: zondag 19 februari 2023 tussen 12.30 uur en 15.00 uur: 10 minuten van het concertoptreden worden opnieuw gespeeld als onderdeel van een maaltijdconcert rond het thema van de Grand Tour.

Vergoeding: €500,- bruto inclusief btw per artiest + reiskosten

Programma: rond het thema van de Grand Tour en de meest bezochte steden tijdens de reis: Verona, Milaan, Turijn, Venetië, Bologna, Rome, Napels, Catania en Palermo maar ook rond de vertrek- of doorgangssteden zoals Parijs, Lyon, Basel, München, Innsbruck, Lissabon, Sevilla en zelfs Istanbul!

Het gepresenteerde project moet een origineel repertoire en/of organologisch onderzoek integreren, idealiter gekoppeld aan een van de bovengenoemde steden. Wees creatief!

Aanvraag: stuur je project naar , inclusief een video met 10 minuten van het voorgestelde programma en 2 minuten mondelinge presentatie zonder onderbreking of montage. Inschrijven kan tot 15 december 2022.

Selectie: Een jury luistert naar alle video’s en selecteert 5 groepen.

De selectiecriteria zijn: de kwaliteit van de artistieke en mondelinge uitvoering, de originaliteit van het programma in relatie tot het voorgestelde thema en de organologische samenhang.