Duo L’Air du Temps

“Jong publiek” concert

19/02
11:00-12:00 & 15:00-16:00

Doornroosje

Doornroosje is een poëtische voorstelling die het bekende sprookje vertelt, zonder enig gebruik van de tekst waarbij het genre van een klassiek concert worden opengetrokken en toegankelijk gemaakt  voor een gezinspubliek.

Levendige taferelen, een unieke ongeziene muzikale combinatie, energie, gezelligheid, betoverende belichting, een prachtig decor,…. De voorstelling bevat alle ingrediënten om samen een magisch moment te beleven.

De opvoering wil de vertellende en ontroerende aspecten van de muziek in de verf zetten doorheen verschillende stijlen en tijden, alsook de magie die elkeen beleeft tijdens live muziekoptreden. De visuele en muzikale combinatie spreekt tot de verbeelding en droomwereld van de luisteraars waarbij de verschillende klankkleuren van de instrumenten perfect samengaan met het verhaal. Het publiek, tussen 3 en 103 jaar oud, laat zich meevoeren doorheen verschillende tijden, waarbij ongemerkt de jaren vlotjes voorbij vloeien.

Ayelet Karni & Rachel Heymans : idee, blokfluiten en hobo
Igor Mamlenkov : poppenspeler
Mel Myland : décor en poppen

Biografieën

Duo L’Air du Temps

Het Duo L’Air du Temps, ontstond uit het verlangen van Ayelet Karni en Rachel Heymans om samen muziek te maken. Ze ontmoeten elkaar in 2011 tijdens hun gezamenlijke studies middeleeuwse blokfluit aan de Schola Cantorum te Bâle en de vonk slaat meteen over :

Op muzikaal vlak voelen ze elkaar uitstekend aan en tasten spontaan de grenzen af van hun repertoire en van de instrumentenreeks de hun beiden eigen is: blokfluiten uit de middeleeuwen en de barok, maar ook verschillende soorten schalmeien, bombardes en hobo’s.

Na een paar kleinere projecten wagen ze zich aan de creatie van hun muzikaal poppentheater, Doornroosje, waar ze 4 jaar aan gewerkt hebben. Hierbij maken ze kennis met Mel Myland, een gerenommeerde Engelse poppenspeler die ook de decors ontwierp en verschillende andere getalenteerde poppenspelers die blaken van creativiteit, openheid en engagement.

Het Duo L’Air du Temps verzorgt ook regelmatig concerten waarbij een publiek van ingewijden kan genieten van een uniform programma bestaande uit middeleeuwse muziek en barokmuziek voor twee instrumenten zonder bas. Rachel en Ayelet beperken zich bij het kiezen van hun muzikaal repertoire, ze verkennen en combineren, vertrouwend op de expressieve mogelijkheden van hun talrijke instrumenten.

Ayelet Karni

Ayelet Karni, blokfluitiste en hoboïste, geboren in Haifa in Israël. Ze behaalt haar eerste diploma’s aan de Hogeschool voor Muziek en Dans in Jeruzalem met grote onderscheiding. Ze volgt ook les Leipzig aan de Hogeschool voor Muziek in het kader van het Erasmusuitwisselingsprogramma en vervolgt nadien haar studies aan de Schola Cantorum te Bâle waar ze haar masterdiploma middeleeuwse blokfluit behaalt, alsook haar hobo- en aggregaat diploma.

Ayelet Karni won verschillende wedstrijden en is laureate van de Bundes-Exzellenz-Stipendium van de Zwitserse stichting ESKAS. Ze speelt regelmatig in orkestverband (oa. met Capriccio Barockorchester en met le Parlement de Musique) en als soliste over de hele wereld. Zij is ook de drijvende kracht achter het project  “Mizmor LeDavid”, gewijd aan het onderzoek en de heropleving van middeleeuwse Hebreeuwse muziek.

Rachel Heymans

Rachel Heymans is een Belgische muzikante en startte haar muzikale opleiding blokfluit en kamermuziek bij Frédéric de Roos, Laura Pok et Tomma Wessel aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze kreeg eveneens les van Gerd Lünenbürger et Antonio Politano voor het hedendaagse repertoire.

Hongerig naar nieuw repertoire, en aangezien ze altijd al geïnteresseerd was in -zeer- oude muziek, vertrekt Rachel in 2011 naar de Schola Cantorum te Bâle in Zwitserland waar ze haar master behaald in middeleeuwse blokfluit bij Corina Marti.

Aangetrokken door de klank van de barokhobo, behaalt ze eveneens haar masterdiploma voor dit instrument in de klas van Katharina Arfken. Nadien zet ze deze studie verder aan het Conservatorium van Brussel onder leiding van Benoit Laurent om er eveneens een diploma barokhobo en klassieke hobo te behalen in 2019.

Rachel speelt zowel in orkestverband als in kleinere kamermuziekensembles die zich specialiseren in de interpretatie van het middeleeuwse repertoire, die van de renaissance, barok, klassiek en romantiek op historische instrumenten.  

Tot op heden heeft ze reeds het genoegen gehad samen te werken met talrijke befaamde dirigenten en ensembles zoals Vaklav Luks, Leonardo Garcia Alarcon, les Mufatti, Capriccio Barockorchester Basel, Les Passions de l’Âme, L’Ensemble La Fontaine, Collegium Vocale Academy, Balthasar Neumann Ensemble en het Freiburger Barockorchester.

Igor Mamlenkov

Igor Mamlenkov is geboren in Rusland en komt reeds vroeg in aanraking met Breakdance en theater. Hij werkt zijn middelbare school af in Denemarken en studeert Engelse taalkunde aan de Staatsuniversteit van Bryansk. Hij behaalt het diploma fysiek theater en clown onder leiding van Django Adwards en Johnny Melville in Barcelona en gaat nadien studeren in Zwitserland om er zijn diploma Clown te behalen in 2019 aan de Accademia Teatro Dimitri. Igor maakt ook een aantal experimentele films waarvan enkele bekroond werden in Rusland en Italië.

Sinds 2012 toert hij alleen of in duo doorheen Europa met zijn afstudeerproject over Clown « Domovoi ». Hij doet ook regelmatig mee in Zwitserland met theaterproducties van Theater Beaulieu uit Lausanne, de nationale wedstrijd Marche de Saignelégier, Compagnie Digestif, Les Pedestrians uit Basel en met het theatergezelschap Markus Zohner uit Lugano.

Daarnaast is Igor ook televisieacteur. Zo was hij reeds te zien in de HBO serie «Foodie Love» van Isabel Coixet en in de Zwitserse reeks «Cellule de Crise», gemaakt door Jacob Berger en André Dussolier.